Waarom Byteball gebruiken?

Risico-vrije voorwaardelijke smart payments

Byteball stelt je in staat om iets te doen wat traditionele munteenheden niet kunnen: voorwaardelijke betalingen.

Je stelt de voorwaarde in voor ontvangst van de betaling door de ontvanger. Als de voorwaarde niet wordt vervuld, krijg je je geld terug.

P2P verzekering

Afdekken van risico's.

Koop verzekering van anderen om betaald te worden in het geval dat er een negatieve gebeurtenis plaatsvindt. Verkoop verzekering tegen winst.

Verzekering is slechts een simpel smart contract dat ontgrendeld kan worden door de verzekerde — als de gebeurtenis zich inderdaad voordeed — of in andere gevallen door de verzekeraar.

Om je te verzekeren tegen vluchtvertragingen, zoek je tegenpartij in het #p2p_insurance kanaal op onze Slack, creëer een contract, en als je vlucht te laat arriveert, praat met het vluchtvertraging orakel om het informatie over de vertraging te laten posten, ontgrendel daarna het contract.

Voorspellingsmarkten

Verdien geld door toekomstige gebeurtenissen juist te voorspellen.

Maak een P2P smart contract aan dat kan worden ontgrendeld als zich een specifieke gebeurtenis voordoet. Gebruik het om te speculeren op prijsbewegingen, wedden op sportuitslagen en verzekering.

Vind je tegenpartij in het #prediction_markets kanaal in onze Slack.

P2P weddenschappen

Wed tegen andere gebruikers over sportuitslagen.

Vind je tegenpartij in het #prediction_markets kanaal in onze Slack en creëer een contract dat kan worden ontgrendeld door jou of je mede-gebruiker afhankelijk van de uitkomst van een toekomstige wedstrijd.

Nadat de uitkomst bekend is, chat met het sport orakel om het de data van de uitslag te laten posten. Ontgrendel daarna het contract.

Textcoins

Stuur cryptocurrency naar e-mail of via de chat.

De afzender schrijft alleen een e-mailadres waar hij anders een Byteball adres zou schrijven. De ontvanger klikt gewoon op een link ontvangen in een e-mail of gesprek. Als de ontvanger nog geen Byteball portefeuille heeft, zal hij worden gevraagd deze te installeren. Op Android wordt de installatie automatisch gestart. Meer informatie.

Soevereine identiteit

Sla uw ID op in uw portefeuille, kies wat openbaar te maken en aan wie.

Verifieer uw echte identiteit en sla deze veilig op in uw portefeuille. Jumio helpt bij ID verificatie. Wanneer u uw identiteit wilt verstrekken aan een servicebureau, bijvoorbeeld om deel te nemen aan een ICO, haalt u hem gewoon uit uw portefeuille in een paar klikken. Meer informatie.

P2P betalingen in chats

Chat en betaal in dezelfde app door simpelweg op links te klikken.

Chatbots

Praat met een bot zoals je met een mens zou praten.

Winkel door met een winkel bot te praten, betaal met twee klikken. Beurzen en andere diensten zijn ook eenvoudig in gebruik door middel van een conversatie interface.

Bot winkel

Vind en voeg eenvoudig nieuwe chatbots toe via de ingebouwde Bot Winkel.

Ontwikkelaars hebben direct toegang tot alle gebruikers door hun chatbot te publiceren in de Bot Winkel. Zie de gids voor ontwikkelaars voor het ontwikkelen van chatbots.

Ontraceerbaar geld: Blackbytes

Privacy gelijk aan cash.

Wanneer je volledige privacy wil, betaal in Blackbytes, een cash-achtige ontraceerbare munteenheid waarvan de transacties niet zichtbaar zijn in de publieke database; deze worden verzonden via peer-to-peer.

Gebruik de ingebouwde TOR switch vanuit de portemonnee om je privacy nog verder te verbeteren.

Gebruikers helpen elkaar

Maak elkaars transacties veilig.

Er is geen centrale autoriteit die alle transacties bewaart en behandelt. In plaats daarvan zijn transacties van gebruikers met cryptografie aan elkaar gelinkt, en wanneer je een transactie toevoegt, voegen andere gebruikers hun transacties daaraan toe waardoor het aantal transacties dat naar jouw transactie linkt groeit als een sneeuwbal (dat is waarom we het Byteball noemen).

Kern eigenschappen

Atomic beurs

Wanneer twee partijen een enkele eenheid tekenen die beide onderdelen van de uitwisseling uitvoert, vinden de twee transacties of tegelijkertijd plaats, of helemaal niet. Het is niet langer noodzakelijk om centrale beurzen te vertrouwen.

Gereguleerde bezittingen

Gereguleerde instellingen kunnen bezittingen uitgeven die voldoen aan Know-Your-Customer/Anti-Money-Laundering vereisten. Iedere overdracht van een dergelijke bezitting moet worden bijgetekend door de uitgevende partij, en in geval van strijdigheid met de voorwaarden zal de uitgevende partij niet bijtekenen.

Multi handtekening

Voor veiligheid kan je bepalen dat je geld alleen uit kan worden gegeven wanneer diverse handtekeningen zijn gezet, bijvoorbeeld vanaf je laptop en vanaf je telefoon. Voor gedeelde controle over geld, kunnen verschillende handtekeningen van verschillende personen nodig zijn.

On-chain orakels

In het geval dat er met niet-vertrouwde tegenpartijen wordt gewerkt, kan je geld vastzetten op een adres dat, hetzij door jou, hetzij door de tegenpartij, kan worden uitgegeven, afhankelijk van door vertrouwde data providers — orakels — in de database genoteerde gebeurtenissen.

Onveranderlijke opslag

Eenmaal opgeslagen in de Byteball database, kan de data niet meer worden gewijzigd of verwijderd.

Finale afhandeling

Nadat bepaalde criteria zijn vervuld wordt een nieuwe transactie finaal en kan deze niet meer worden aangepast, ook niet door een aanvaller. Geen twijfel over het juiste aantal bevestigingen, geen 51% aanvallen.

Haal je Byteball wallet op

Eerlijke initiële distributie

Gratis uitreiking bij massale acceptatie.

Massale acceptatie vereist brede distributie en dat is waarom 99% van alle Bytes en Blackbytes gratis worden verdeeld. Op dit moment maken we gebruik van verschillende manieren om deze te distribueren:

In het verleden hebben we ook Bytes verdeeld aan BTC houders en bestaande houders van Bytes. Gebruikers linkten hun BTC en Byteball adressen en kregen nieuwe Bytes in verhouding tot hun bestaande BTC en Bytes saldi. Deze verdeling werd opgesplitst in verschillende rondes. De eerste distributie vond plaats op 25 december 2016 toen het netwerk werd gelanceerd. Meer dan 70.000 BTC werd gelinkt en 10% van de totale voorraad aan Bytes en Blackbytes werd uitgegeven. In de latere rondes bereikte het totale gedistribueerde aanbod 64,5%:

  • 2e ronde op 11 februari 2017: 121.763 BTC gelinkt, 1,8% gedistribueerd;
  • 3e ronde op 12 maart 2017: 129.139 BTC gelinkt, 2,0% gedistribueerd;
  • 4e ronde op 11 april 2017: 145.441 BTC gelinkt, 2,3% gedistribueerd;
  • 5e ronde op 10 mei 2017: 207.672 BTC gelinkt, 2,9% gedistribueerd;
  • 6e ronde op 9 juni 2017: 453.621 BTC gelinkt, 6,6% gedistribueerd;
  • 7e ronde op 9 juli 2017: 949.004 BTC gelinkt, 11,0% gedistribueerd;
  • 8e ronde op 7 augustus 2017: 1.395.899 BTC gelinkt, 16,0% gedistribueerd;
  • 9e ronde op 6 september 2017: 1.306.573 BTC gelinkt, 5,7% gedistribueerd;
  • 10e ronde op 4 november 2017: 1.093.155 BTC gelinkt, 6,1% gedistribueerd;

Volledig nieuwe technologie

Ongelimiteerde schaalbaarheid, snelle bevestigingstijden, geen miners, geen blokken, lage kosten.

Byteball data wordt opgeslagen en geordend door het gebruik van directed acyclic graph (DAG) in plaats van een blockchain. Dit stelt gebruikers in staat om elkaars data veilig te stellen door naar eerdere door andere gebruikers gecreëerde data units te verwijzen, en neemt ook schaalbaarheidslimieten weg die gebruikelijk zijn bij blockchains, zoals de kwestie van grootte van blokken.

Een ontwerp zonder blokken is eenvoudiger omdat er geen blokken zijn; er zijn alleen transacties. Gebruikers voegen simpelweg zelf hun transacties toe aan het einde van de DAG, ze hoeven niet te wachten op een miner die een nieuw blok aanmaakt en er is geen twijfel of miners jouw transactie aan een blok toe zullen voegen.

Het consensus algoritme ter bescherming tegen dubbel spenderen is gebaseerd op het creëren van een totale ordening binnen de DAG. Dit wordt bereikt door een ketting te selecteren, de hoofdketting genaamd, die richting units beweegt die zijn uitgegeven door algemeen erkende vertrouwde gebruikers — getuigen. Zie de white paper voor details.

Testnet

Een testnet portefeuille is ook beschikbaar als je een ontwikkelaar bent of de eigenschappen van Byteball wil ervaren zonder een cent uit te geven.

Gemeenschap en ondersteuning

Sluit je aan bij Byteball op Slack! Er zijn diverse kanalen met levendige discussie over toekomstige ontwikkelingen, handel en veilingen om er een paar te noemen. Als u problemen heeft met de Byteball portefeuille kan ons competente ondersteunend personeel helpen in het #helpdesk kanaal in onze Slack slack.byteball.org.

Beurzen

Je kan Bytes kopen of verkopen zonder de portemonnee te verlaten door met een handelsbot te chatten. U kunt ook handelen op de hieronder vermelde beurzen.

Om Blackbytes the kopen over verkopen, bekijk of plaats biedingen in het #trading_blackbyte kanaal in onze Slack, en wissel deze peer-to-peer door gebruik te maken van gebonden (voorwaardelijke) betalingen.

Bittrex Cryptox Cryptopia Changelly Bisq Kaiserex KKEX Indacoin: buy Bytes with Visa or Mastercard